Zrenjanin: Brodogradilište "Begej" prodato za 46 miliona dinara

Zrenjaninski.com

Vesti

Vesti/brodogradiliste_begej_youtube_printscreen

Procedura oko prodaje zrenjaninskog brodogradilišta "Begej" u stečaju konačno je u završnoj fazi i ovih dana se očekuje potpisivanje ugovora i ulazak kupca u posed.

Prema pisanju portala Zrenjaninski.com, kupac je beogradska firma "Rubikon Shipping Company", koja je brodogradilište kupila za 46 miliona dinara, a koju je prihvatio Odbor poverilaca "Begeja".
Sledi potpisivanje ugovora, koje mora da se obavi u roku od tri dana od dostavljanja odluke Odbora poverilaca kupcu, a potom će se obaviti primopredaja", kaže stečajna upravnica brodogradilišta "Begej" Jelica Vukolić.
Predmet prodaje bile su nekretnine u Zrenjaninu, površine 83.000 kvadratnih metara, i nekretnine kod Stajićeva, na površini od preko milion kvadrata, kao i deo pokretne imovine.
"Rubikon Shipping Company" neće postati vlasnik zemljišta na kojem se nalaze objekti već samo njegov korisnik. Zalihe stečajnog dužnika su u ranijem periodu rasprodate, a deo opreme se nalazi pod sudskim sporom i nije moguće njeno korišćenje. Iz tih razloga, novi vlasnik brodogradilišta "Begej" u stečaju, kako je ranije najavio, najpre će investirati sredstva kako bi se omogućilo potpuno korišćenje kapaciteta u skladu sa namenom.
Planirano je da bude zaposleno 75 radnika, a u narednoj fazi još 75, u roku od godinu dana, najavili su novi vlasnici brodogradilišta u jednom od ranijih saopštenja.
Reč je o regionalnom lideru u rečnom transportu koji je specijalizovan za bezbedni i pouzdani prevoz hemikalija i naftnih derivata.
U planu je da upravo brodogradilište "Begej" bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote kojom raspolaže "Rubikon Shipping Company".
Ova firma osnovana je 2007. godine u Beogradu i upravlja flotom od 14 plovila koja su kapaciteta 25.990 tona, a posluje u brojnim evropskim državama - od Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Hrvatske i Srbije, preko Austrije i Nemačke, do Holandije i Belgije, piše ovaj portal.

Zrenjaninski.com

Deli na Facebook
Deli na Twitter
house image

Želite li da dobijate novosti? Prijavite se na naš newsletter: