Poslovni prostor višenamenski Podravska, Maribor, Tabor, Cena: 450.000,00

Osnovni podatci

Cena:
450.000,00 
transakcija:
prodajem
šifra:
TABOR, OB DRAVI
vrsta objekta:
poslovni prostor
tip:
višenamenski
država:
Slovenija
lokacija:
Podravska, Maribor, Tabor
godina izgradnje:
1875
godina renoviranja:
2015
veličina:
746,00 m²
parcela:
633,00 m²

Kontakt

Gral
Trg Leona Štuklja 5
2000 Maribor
Telefon:
+386 2 251 60 71
Fax:
+386 2 251 60 71

Pošalji

E-mail je uspešno poslat

Pošalji
Poslovni prostor višenamenski, Podravska, Maribor, Tabor

1 od 15

Prethodna slika Sledeća slika
Galerija

opis

POSLOVNO STANOVANJSKA HIŠA NA TABORU, OB DRAVI, NA ODLIČNI LOKACIJI, V NEPOSREDNI BLIŽINI MEDICINSKE FAKULTETE, z 11 STANOVANJI in 1 VELIKIM POSLOVNIM PROSTOROM, DELNO OBNOVLJENA

Na začetku Taboru, ob Dravi in Starem mostu ter v neposredni bližini Medicinske fakultete, prodamo večstanovanjsko stavbo s poslovnim prostorom, ki ima 746 m2 neto uporabne površine, stoji pa na parceli, veliki 633 m2. Podstrešje, kjer je vpisano še eno stanovanje (zdaj je porušeno), ki ga je mogoče ponovno postaviti, ima okoli 100 m2, kjer je mogoče zgraditi dodatna stanovanja

Prvi del stavbe ima prekrasen razgled na Lent in Center. Pred stavbo je lepo urejeno večje občinsko parkirišče.

Stavba je grajena v obliki črke U.

Zadnji del stavbe je bil prenovljen: nova streha, ostrešje, fasada in prenovljena notranjost vseh treh stanovanj, ki so na tej strani.  

Del, ki gleda na Dravo, je bil v določeni meri obnovljen, ima novo fasado, sicer pa potrebuje še kar nekaj vlaganj: streha, popolna obnova poslovnega prostora in enega stanovanja, ki sta imela problem z vlago, delna obnova dveh stanovanj, ki sta v nekoliko slabšem stanju.

Lesena vrata na dvorišče, vrata v kletne prostore in še kakšen drugi prostor, so potrebna obnove, prav tako notranje dvorišče, delno tudi stopnišče in zunanja pohodna konstrukcija.

V pritličju je poslovni prostor, velik 148 m2, ki se ga lahko oddaja. 

Zaradi izjemnega povpraševanja po najemniških stanovanjih so vsa stanovanja oddana; eno stanovanje ima stanovanjsko pravico.

Stanovanja so različnih velikosti, od 35 m2 (teh je največ) pa do 72,1 m2. Določena so zelo lepo urejena (3), določena malo manj, 3 pa potrebujejo večjo obnovo.
Nepremičnina je vpisana v Zemljiško knjigo.
Stavba je varovana v skladu s predpisi o varstvu kulturne dediščine, zato skladno s 334. členom EZ-1 ne potrebuje izkaza o energijskih lastnostih stavbe.

PRIPOROČAMO VSEM, KI IŠČETE PRIMERNO INVESTICIJO NA ODLIČNI LOKACIJI. Z DODATNIM VLAGANJEM BI BILO MOGOČE V PRIHODNOSTI ŠE BOLJE TRŽITI VSA STANOVANJA IN POSLOVNI PROSTOR.